Μάθημα Αισθητήριας Κίνησης-Stress Down (Β' μέρος) (TSA)

Δράση του Trade School Athens, υποστηριζόμενη από το Animus Coprus.

 

Μαθήματα Αισθητήριας Κίνησης Σωματο-ψυχοπαιδαγωγικής, για όσους αντιμετωπίζουν stress, χρονία κόπωση, διαταραχές ύπνου. Μαθαίνουμε: - Απλές κινητικές αλληλουχίες, που μπορούμε να τις επαναλαμβάνουμε στο σπίτι ή στην εργασία, οι οποίες λειτουργούν θεραπευτικά και προληπτικά. - Να εγκαθιστούμε τη βαθιά χαλάρωση εν κινήσει. - Να εξασκούμε με καινοτόμο τρόπο την προσοχή και την αντίληψη. Τι κάνουμε: Πρακτική στις βασικές κινητικές αλληλουχίες που προτείνονται από τη Σωματο-ψυχοπαιδαγωγική για όλο το σώμα, σε καθιστή και όρθια θέση. Οι εντάσεις και οι πόνοι εκτονώνονται εν κινήσει. Οι αρθρώσεις απελευθερώνονται. ¨Ακούμε¨ και σεβόμαστε το σώμα και τις ιδιαιτερότητες του. Κινούμαστε με γλυκύτητα φροντίζοντας τις περιοχές που είναι σε ένταση ή πονάνε, χωρίς όμως να παραμελούμε το υπόλοιπο σώμα. Κινούμαστε με βραδύτητα. Τα οφέλη: Βιώνονται κατά τη διάρκεια της πρακτικής αλλά και μετά: αίσθηση ελαφράδας, πλαστικότητας, ενοποίησης, αίσθημα ότι έχουν λιπανθεί οι αρθρώσεις και γεύση ζωής που μας κάνει να αισθανόμαστε πιο ζωντανοί.

 

Α μέρος: δυναμική ενδοσκόπηση - καθιστή κίνηση (έμφαση στην αυχενική ζώνη - κεφαλή) - προετοιμασία για τον ύπνο με ασκήσεις για το σπίτι Β μέρος: όρθια κίνηση - συντονισμός σώματος στις 6 κατευθύνσεις - εισαγωγή στην κωδικοποιημένη κίνηση (χορογραφία)

 

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015, 19:30 – 21:00

 

Animus Corpus Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο – Πολυχώρος, Βασιλίσσης Σοφίας 54, Ιλίσια, (Σταθμός Μετρό: Μέγαρο Μουσικής), 1ος όροφος από τη δεξιά σκάλα.

Τηλέφωνο: 210 72 22 214

Δηλώσεις Συμμετοχής : http://tradeschool.coop/athens/

Bring one of the following:

CACAO ΣΚΟΝΗ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ καλούδια (π.χ. ταχίνι, ή άλλο)

ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ κ ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ

ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ - ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ 2015

ΜΑΛΑΚΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΛΤΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ

ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ

ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ

ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

About the teacher:

ΚΡΙΣΤΥ ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Για μένα: Κρίστυ Σταυρίδη Σωματο-ψυχοπαιδαγωγός (Δίπλωμα στην Σωματο – ψυχοπαιδαγωγική των μέσων μάθησης και στη συνοδεία των ενηλίκων, Πανεπιστήμιο Fernando Pessoa/ Πορτογαλία και Institute Academiquement Affilie Point d’ Appui/Γαλλία). Ξεκίνησα από τον Τομέα της Έρευνας Αγοράς και ολοκλήρωσα την καριέρα μου ως HR manager μετά από 15 χρόνια. Ασχολούμαι με τη Σωματο-ψυχοπαιδαγωγική 10 χρόνια τώρα αλλά επαγγελματικά μόνον τα τελευταία 2. Για τη Σωματο-ψυχοπαιδαγωγική: Παιδαγωγική της αντίληψης – Σώμα πηγή πληροφορίας. Οι αισθήσεις μας μπορούν να μας τροφοδοτήσουν με σημαντικές και καινοτόμες πληροφορίες, χρήσιμες για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, αρκεί να στρέψουμε την προσοχή μας προς την εσωτερική ζωή του σώματός μας. Με τα εργαλεία της Σωματο-ψυχοπαιδαγωγικής μαθαίνουμε να παρατηρούμε το σώμα μας με λεπτοφυή τρόπο και να ακούμε αυτό που έχει να μας πει. Ερχόμαστε έτσι σε επαφή με την εσωτερική κίνηση που υπάρχει στο σώμα μας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της βραδύτητας. Όταν το σώμα βιώνει την εσωτερική κίνηση και εμψυχώνεται από αυτήν, τότε γίνεται αισθητό σώμα – σώμα υποκείμενο. Δηλαδή το σώμα από το οποίο μαθαίνουμε κάτι. Το σώμα που μας αποκαλύπτει μια νέα γνώση για τον εαυτό μας και καινούργιες δυνατότητες. Τότε διευρύνεται η αντίληψή μας. Με την αισθητήρια κίνηση, μαθαίνουμε τις κινητικές αλληλουχίες που μπορούμε να χρησιμοποιούμε και μόνοι μας ώστε σταδιακά να συγχρονιζόμαστε με την εσωτερική μας κίνηση, συμβάλλοντας στην ενεργοποίηση και τη διατήρηση της παρουσίας της στο σώμα μας. Στόχος της δικής μας εργασίας είναι να μειώσουμε τις επιδράσεις του stress, να έρθουμε σε επαφή με το «αισθητό», να αφήσουμε να αναδυθεί μια νέα δυνατότητα (σωματική, κινητική, σκέψης, γνώσης, δράσης, λύσης). Οι πληροφορίες που αναδύονται, ανάλογα με την ποιότητα ή την μορφή που έχουν, συχνά μας ανακουφίζουν από τον σωματικό ή ψυχικό πόνο, ή φωτίζουν από μια νέα οπτική γωνία μια απόφαση ή ένα πρόβλημα που μας απασχολεί. Τα εργαλεία του Σωματο – ψυχοπαιδαγωγού: Δια χειρός συνοδεία, αισθητήρια κίνηση, αισθητήρια ενδοσκόπηση, δια λόγου συνοδεία, ημερολόγιο.

Επικοινωνία

Θέτιδος 8

Ιλίσια (Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής)

Τ: +30 210 72 22 214
F: +30 210 72 22 282

email: [email protected]