Μυρτώ Φουρτούνη

Η Φουρτούνη Μυρτώ σπούδασε Ψυχολογία (ΒSc) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Groningen στην Ολλανδία με αντικείμενο την Κλινική Ψυχολογία (MSc in Clinical Psychology). Την παρούσα περίοδο εκπαιδεύεται στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων στο ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ, στο πλαίσιο της οποίας λαμβάνει κλινική εποπτεία των περιστατικών της ενώ βρίσκεται και η ίδια σε μακρόπνοη Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία. Επίσης έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τη μονοετή μετεκπαίδευση στην Κλινική Ψυχοπαθολογία του Αιγινιτείου Νοσοκομείου αλλά και πληθώρα άλλων σεμιναρίων.

Η ίδια έχει εργαστεί εθελοντικά αλλά και στη μεταπτυχιακή πρακτική της στο Κέντρο Ημέρας ατόμων με ψυχικές διαταραχές της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. ‘Franco Basaglia’ και στην Ψυχιατρική πτέρυγα του Σισμανογλείου Νοσοκομείου στο πλαίσιο της μελέτης ΜΑΝΑ (Μελέτη για τις Ακούσιες Νοσηλείες Αττικής). Επίσης έχει εργαστεί στη Ψυχιατρική Πτέρυγα του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ‘Αττικόν’ καθώς και στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων της Ελευσίνας όπου εργάστηκε τόσο με ενήλικες όσο και με παιδιά.

Η θεραπευτική της προσέγγιση απευθύνεται σε ένα εκτεταμένο φάσμα προβλημάτων όπως οι αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, διαταραχές πρόσληψης τροφής, διαταραχές προσωπικότητας, φοβίες, διαταραχές ύπνου, έμμονες ιδέες και ψυχαναγκασμοί, ψυχοσωματικά συμπτώματα, κρίσεις πανικού, δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις και την επικοινωνία, θυμό, θέματα αυτοεκτίμησης, διαταραχή μετατραυματικού στρες.

Διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και είναι επίσης μέλος του προγράμματος ΕΠΕΚΕΙΝΑ Ψυχαναλυτική Πράξη.

Επικοινωνία

Βασιλίσσης Σοφίας 54

Ιλίσια / Αθήνα

Τ: +30 210 72 22 214
F: +30 210 72 22 282

email: [email protected], [email protected]