Ελένη Τζίκου

Η Ελένη Τζίκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (2001), του 3ετούς Εκπαιδευτικού Προγράμματος Χοροθεραπείας της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος (2007) και του 3ετούς Εκπαιδευτικού Προγράμματος στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας (2010) του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Ψ.Ν.Α. Δαφνί).

Η επαγγελματική της πορεία ως Ψυχολόγος ξεκινά το 2002, σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. Από τότε ως και σήμερα

α) έχει κάνει  υποστηριζόμενη εκπαίδευση και συνοδεία στο σχολείο εφήβων με ψυχιατρικά προβλήματα και διαταραχές συμπεριφοράς,

β) έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος, αλλά και ασκώντας χοροθεραπευτικές παρεμβάσεις, σε Φορείς (Ν.Π.Ι.Δ.) του Προγράμματος Αποασυλοποίησης “Ψυχαργώς“, οι οποίοι εξυπηρετούσαν λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας (άτομα με ψυχιατρική εμπειρία),

γ) συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα,

δ) εκπαιδεύει και υποστηρίζει εθελοντές, σπουδαστές και επαγγελματίες για την Ψυχική Υγεία,

ε) οργανώνει βιωματικά σεμινάρια για θέματα ψυχικής υγείας, 

Το 2007 εντάσσεται στο Εισαγωγικό Μητρώο Στελεχών Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών  και  στο Εισαγωγικό Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (πρώην Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.).

Με το χώρο του Animus Corpus συνεργάζεται ως Εισηγήτρια Σεμιναρίων, ως Χοροθεραπεύτρια και ως Εμψυχώτρια ατόμων με νοητικές και ψυχικές δυσκολίες υποστηρίζοντάς τους σε εξόδους στην κοινότητα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο elenitzikou.wordpress.com

Επικοινωνία

Βασιλίσσης Σοφίας 54

Ιλίσια / Αθήνα

Τ: +30 210 72 22 214
F: +30 210 72 22 282

email: [email protected], [email protected]