Ζωή Κούρτογλου

Η Ζωή Κούρτογλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989 και σπούδασε στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 2015, εκπαιδεύεται στην Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία (Cognitive- Behavioral Therapy, CBT) στην Εταιρεία Γνωσιακών και Συμπεριφοριστικών Σπουδών.

Η διπλωματική της εργασία αφορούσε στους παράγοντες που επηρεάζουν την υποκειμενική αντίληψη ρίσκου και την πρόθεση για αλλαγή συμπεριφοράς όσον αφορά στην διακοπή καπνίσματος, η οποία παρουσιάστηκε στο 27ο Συνέδριο Ψυχολογίας της Υγείας στο Bordeaux της Γαλλίας το 2013.

Έχει εργαστεί με παιδιά, γονείς και ενήλικες κατά την διάρκεια της πρακτικής της άσκησης αλλά και σε εθελοντικά πλαίσια. Από τον Ιανουάριο του 2014 έως και τον Ιανουάριο του 2016, ήταν εθελόντρια στην ΜΚΟ «Πύλη Ελευθερίας» (Freedom Gate Greece), η οποία ασχολείται με την καταπολέμηση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού κοινωνικών ευπαθών ομάδων και με την ψυχοκοινωνική τους στήριξη.

Σήμερα, εργάζεται σε εταιρεία που ασχολείται με την συμμόρφωση των ασθενών προς την φαρμακευτική τους αγωγή, με κύριες αρμοδιότητες την παροχή συμβουλευτικής, ψυχολογικής στήριξης και ψυχοεκπαίδευσης τόσο στους ασθενείς όσο και στις οικογένειές τους. Παράλληλα συνεργάζεται με το Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο – Πολυχώρο Animus Corpus.

Επιδεικνύει αυξημένο ενδιαφέρον τόσο για την κλινική πρακτική όσο και για την ακαδημαϊκή κατάρτιση στον τομέα της Ψυχικής Υγείας συμμετέχοντας ενεργά σε επιμορφωτικά σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια. 

Επικοινωνία

Βασιλίσσης Σοφίας 54

Ιλίσια / Αθήνα

Τ: +30 210 72 22 214
F: +30 210 72 22 282

email: [email protected], [email protected]