Μαρίνα Κατσαρή

Μαρίνα Κατσαρή είναι Κλινικός Νευροψυχολόγος (MSc).

Η πορεία της ως ψυχολόγος ξεκίνησε το Μάιο 2004 με εξάμηνη εθελοντική εργασία στο Νοσοκομείο Ημέρας του Αιγινήτειου  Νοσοκομείου. (Κύρια καθήκοντα: Συμμετοχή σε ομάδες θεραπευτικού προγράμματος, προετοιμασία και οργάνωση θεραπευτικών δραστηριοτήτων και εβδομαδιαία εποπτεία της θεραπευτικής ομάδας). Το 2005 ξεκίνησε εκπαίδευση στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. (ολοκλήρωσε την διετή θεωρητική κατάρτιση).

Με την σπουδή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη (2005- Μ.Ι.Θ.Ε- Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) προέκυψε έντονο το ενδιαφέρον της για την νευροεπιστημονική έρευνα . Έτσι από το 2007 έως το 2009 συμμετείχε στο ερευνητικό έργο του Τομέα Βασικών Νευροεπιστημών του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών, για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας με κεντρικό θέμα μηχανισμοί γήρανσης εγκεφαλικών κυττάρων.

Έχοντας ως στόχο μια πιο κλινική κατάρτιση στην νευροεπιστημονική θεώρηση της εγκεφαλικής γήρανσης, εργάστηκε από το 2007 έως το 2012 στην Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, εθελοντικά για ένα χρόνο και στη συνέχεια ως έμμισθη. (Κύρια καθήκοντα: Νευροψυχολογική αξιολόγηση ανώτερων νοητικών λειτουργιών, και ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης σε ασθενείς με ήπια νοητική διαταραχή). Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εργασιακής εμπειρίας, και προς βελτίωση των εργασιακών ικανοτήτων της, ξεκίνησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Κλινική Νευροψυχολογία  (2010 -Ιατρική Σχολή - Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Από το 2012, έως σήμερα συνεργάζεται με το Ιατρείο Απομυελινωτικών Νόσων  του Αττικού Νοσοκομείου με καθήκον την νευροψυχολογική αξιολόγηση των ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση. Στο πλαίσιο του προαναφερθέντος ιατρείου είναι Β ερευνητής στην μελέτη CogniPlus (Μη Παρεμβατική Μελέτη που αξιολογεί την νοητική και φυσική δραστηριότητα σε ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση) της Bayer. Επίσης πραγματοποιεί νευροψυχολογική αξιολόγηση ασθενών με Νόσο του Parkinson και Πολλαπλή Σκλήρυνση υπό το καθεστώς ερευνητικών πρωτοκόλλων στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Επικοινωνία

Βασιλίσσης Σοφίας 54

Ιλίσια / Αθήνα

Τ: +30 210 72 22 214
F: +30 210 72 22 282

email: [email protected], [email protected]