Ζωή Βεράνη - Verani Zoe

English CV

Η Ζωή Βεράνη σπούδασε Ψυχολογία και Αγγλική Φιλολογία σε προπτυχιακό επίπεδο (BA, University of Strathclyde) στην Μεγάλη Βρετανία όπου και συνέχισε τις σπουδές της στην Ψυχολογία (BSc, The Open University). Έλαβε δύο μεταπτυχιακά με άριστα: ένα στην «Ψυχική Υγεία: Ψυχολογικές Θεραπείες» από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (MSc Queen Mary, University of London) και ένα στην «Σχολική Ψυχολογία» (MSc, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας).

Έκανε την κλινική και ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση στην Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας ολοκληρώνοντας το πενταετές της πρόγραμμα καθώς και στο Κλινικό Θεραπευτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Ομαδική Αναλυτική Θεραπεία (Τμήμα Διαταραχών Προσωπικότητας Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, Αιγινήτιο Νοσοκομείο) και στο Δια-τμηματικό Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στα Δυναμικά Ομάδας σε Ψυχιατρικά Πλαίσια που διεξήγαγαν το Τμήμα Ψυχολογίας και η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας. Παρακολούθησε σεμινάρια και διημερίδες στην παιγνιοθεραπεία στο Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας «Το Έρμα» και στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία παιδιού και εφήβου στην International Winnicott Association.

Εργάστηκε στο πρόγραμμα κοινοτικής στήριξης ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας του Renfrewshire Council στην Σκωτία. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου, το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας του Δήμου Ζωγράφου, την Μονάδα Εφήβων και την Ιατροπαιδαγωγική Υπηρεσία του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών. Αναλαμβάνει περιστατικά με ενήλικες, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες καθώς και με παιδιά με εξειδίκευση στους έφηβους. Η θεραπευτική της αντιμετώπιση απευθύνεται σε ένα εκτεταμένο φάσμα προβλημάτων όπως άγχος, κατάθλιψη, διαταραχές πρόσληψης τροφής, ψυχοσωματικά θέματα και διαταραχές προσωπικότητας.

Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου και είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

 

Επικοινωνία

Βασιλίσσης Σοφίας 54

Ιλίσια / Αθήνα

Τ: +30 210 72 22 214
F: +30 210 72 22 282

email: [email protected], [email protected]