Ελένη Τζιάκου

Η Ελένη Τζιάκου είναι Λογοπεδικός, απόφοιτος του Queen Margaret  University της Σκωτίας , σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε πρόγραμμα πρακτικής εξάσκησης στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου εκπαιδεύτηκε στην αξιολόγηση και παρέμβαση εξωτερικών και εσωτερικών ασθενών με Νευρολογικές Διαταραχές.Τα test στα οποία επιτυχώς εκπαιδεύτηκε ήταν: MMSE, Verbal Fluency Test, Clock Test, Hamilton Rating Scale for anxiety and Depression.

Στη συνέχεια ακολούθησε πρακτική στo Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Φιλοθέης (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό) όπου εκπαιδεύτηκε στην αξιολόγηση και πρώιμη παρέμβαση παιδιών με διαταραχές Ακοής.

Επιπλέον, παρακολούθησε τη λειτουργία της ΩΡΛ κλινικής του Νοσοκομείο Metropolitan υπό την εποπτεία του Διευθυντή κ. Νικόλαου Κανέλη. Κατά τη διάρκεια της πεντάμηνης παρακολούθησης της, συμμετείχε ενεργά στον τρέχοντα προεγχειρητικό και μετεγχειρητικό έλεγχο ασθενών με προβλήματα φώνησης.

Τέλος, παρακολούθησε αλλά και συμμετείχε ενεργά στην αξιολόγηση και παρέμβαση περιστατικών στα Κλινικά Εργαστήρια του Μητροπολιτικού Κολεγίου.

Αποφοίτησε το 2009 και μέχρι σήμερα εργάζεται ως Λογοπεδικός.

Ασχολείται κυρίως με την αποκατάσταση του Τραυλισμού, φωνολογικές - αρθρωτικές διαταραχές, καθώς και δυσκολίες της επικοινωνίας που σχετίζονται με συναισθηματικές δυσκολίες.

Επιπλέον αναλαμβάνει την αξιολόγηση και θεραπεία ενηλίκων με ήπιες Νευρολογικές και Ψυχιατρικές Διαταραχές.

Το θεραπευτικό πρόγραμμα απαρτίζεται από μια ολιστική παρέμβαση με έμφαση στο κοινωνικό - συναισθηματικό μοντέλο.

Τα έτη 2015-2016 υπήρξε Εξωτερική Συνεργάτιδα, Εκπαιδεύτρια Αθλητικής Ιππασίας για άτομα με Αναπηρία στην Εκάλη.

Σήμερα παρέχει εθελοντική Εργασία στην Ελληνική Εταιρία Θεραπευτικής Ιππασίας ενώ είναι Κάτοχος της Άδειας Ικανότητας Αθλητού Αναγνωρισμένη από την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας.

Επικοινωνία

Βασιλίσσης Σοφίας 54

Ιλίσια / Αθήνα

Τ: +30 210 72 22 214
F: +30 210 72 22 282

email: [email protected], [email protected]