Άννα Περαντινού

Η Άννα Περαντινού είναι πιστοποιημένη Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια και Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Lancaster Μεγάλης Βρετανίας (PhD Psychology) υπό την εποπτεία του διεθνώς αναγνωρισμένου Prof. Charlie Lewis. Απέκτησε Πτυχίo Πειραματικής Ψυχολογίας (BSc Experimental Psychology) στο Πανεπιστήμιο του Sussex της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και Μεταπτυχιακό στην Εξελικτική Ψυχολογία (MSc Developmental Psychology) στο Πανεπιστήμιο του Lancaster της Μεγάλης Βρετανίας. Ολοκλήρωσε την ακαδημαϊκή της κατάρτιση με την εκπαίδευσή της στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία με εξειδίκευση στην Κοινωνικοθεραπεία και το Ψυχόδραμα στο Ανοικτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της παρείχε συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη σε πρωτοετείς φοιτητές, καθώς και σε φοιτητές μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Sussex της Μεγάλης Βρετανίας.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της και την επιστροφή της στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ψυχολόγος με παιδιά και ενήλικες με ειδικές ανάγκες (Νοητική Στέρηση, Αυτισμός, Σύνδρομο Asperger, Σύνδρομο Down). Επίσης, όσον αφορά την ακαδημαϊκή της δραστηριοποίηση, εργάστηκε στο BCA College στο Τμήμα Ψυχολογίας ως Καθηγήτρια στην Εξελικτική Ψυχολογία και την Ψυχολογία του Καταναλωτή σε δευτεροετείς και τριτοετείς Φοιτητές.

Από το 2008 συνεργάζεται ως ψυχολόγος με το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», όπου παρέχει ψυχολογική στήριξη στις οικογένειες που φιλοξενούνται στον Ξενώνα «ΕΛΠΙΔΑ» (ατομικές συνεδρίες & υποστηρικτικές ομάδες στους γονείς, στα παιδιά & στους εφήβους). Παρέχει επίσης υπηρεσίες ψυχολόγου, από το 2011, στην ναυτιλιακή εταιρεία Atlantic Bulk Carriers Management Ltd. Οι υπηρεσίες αυτές απευθύνονται προς τους ναυτικούς, τους υπαλλήλους του γραφείου και τις οικογένειές τους (οργάνωση και συντονισμός εκπαιδευτικών / ενημερωτικών σεμιναρίων, με θέματα που αφορούν αποκλειστικά τους ίδιους και τα παιδιά τους, Ατομική Ψυχοθεραπεία, Συμβουλευτική Γονέων, Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων, Χορήγηση Ψυχομετρικών Τεστ).

Διοργανώνει σεμινάρια που απευθύνονται σε ενήλικες, ζευγάρια και γονείς με θέματα, όπως για παράδειγμα, διαχείριση άγχους, burn out, μαθησιακές δυσκολίες, υπερκινητικότητα, διατροφικές διαταραχές, προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών ή εφήβων, προβλήματα σχέσης γονέα-παιδιού, σχέσεις με τ’ αδέλφια κ.λ.π.

 Οι υπηρεσίες που παρέχονται σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο αντιμετωπίζουν θέματα όπως:

- Ασθένεια  (π.χ. νεοπλασματικές ασθένειες)

- Άγχος  (διαχείριση άγχους / κρίση πανικού)

- Δυσκολία στις διαπροσωπικές σχέσεις - Κοινωνικοποίηση

- Κατάθλιψη

- Μανιοκατάθλιψη

- Φοβίες

- Θυμός

- Ψυχοσωματικά προβλήματα

- Διατροφικές Διαταραχές  (νευρογενής ανορεξία, βουλιμία)

Επικοινωνία

Βασιλίσσης Σοφίας 54

Ιλίσια / Αθήνα

Τ: +30 210 72 22 214
F: +30 210 72 22 282

email: [email protected], [email protected]