Σπύρος Μεταξάς

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βερόνας Ιταλίας το 1985. Ολοκλήρωση της ειδικότητας της ψυχιατρικής μέσα από την εμπειρία της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσ/μείου ΑΧΕΠΑ Θεσ/νίκης, των κλινικών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και του διδακτικού έργου που παρείχε η Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου.

Ευαισθητοποίηση και εξοικείωση στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στο Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Πολυετής εκπαίδευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία μέσα από τη συμμετοχή του σε βιωματικά σεμινάρια και σε Ομαδικού τύπου Ψυχοθεραπεία στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου. (Α.Κ.Μ.Α)

Για χρόνια υπήρξε συνεργάτης του ΚΕ.Θ.Ε.Α. (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) είτε με τον ρόλο του οικογενειακού θεραπευτή, είτε με τον ρόλο του ψυχιάτρου για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση της συννόσησης στα εξαρτημένα άτομα. Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής ''ΓΑΛΗΝΗ'' από το 2013 έως το 2017. Παρείχε πολυετή εθελοντική προσφορά στους κατοίκους του Δήμου Πεύκης μέσα από ιατρικά ενημερωτικά σεμινάρια, Ομάδες Συμβουλευτικής για την προσωπική ανάπτυξη, καθώς και ψυχοδιαγνωστική για όσες περιπτώσεις ζητήθηκαν από το Δημοτικό Πολυιατρείο. Σε ιδιωτικά Σχολεία οργάνωσε σεμινάρια βιωματικού χαρακτήρα για την στήριξη των γονέων, καθώς και θεραπεία οικογένειας όταν προέκυπτε σαν ανάγκη από τους γονείς.

Ο ίδιος είναι μέλος της Ε.Ψ.Ε (Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία), της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ.(Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας) και στην E.F.T.A. (European Family Therapy Association).

Επικοινωνία

Βασιλίσσης Σοφίας 54

Ιλίσια / Αθήνα

Τ: +30 210 72 22 214
F: +30 210 72 22 282

email: [email protected], [email protected]