Γιώτα Λυμπεροπούλου

Γιώτα Λυμπεροπούλου Ψυχολόγος / Ψυχοθεραπεύτρια

Η Γιώτα Λυμπεροπούλου είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών (2006) με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Έχει ολοκληρώσει το τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσής (2013) στην Οικογενειακή Θεραπείατου Θεραπευτικού και Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Υπαρξιακής - Συστημικής Προσέγγισης «Αντίστιξη». Πραγματοποιεί (από Σεπτέμβριο 2015) Μεταπτυχιακές Σπουδές στο τμήμα  Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Ελλάδας.

Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές της σπουδές, εργάστηκε εθελοντικά ως ψυχολόγος α) στο Οικοτροφείο «Ίρις» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Ψ.Ν.Α Δαφνί) β) στο 9ο Ψυχιατρικό Τμήμα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Ψ.Ν.Α Δαφνί) γ) στο Κέντρο Ημέρας για άτομα με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (αυτισμό) «Κ.Ημ.Α.» της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικών Μελετών (Ε.ΨΥ.ΜΕ.) και πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων τουΓ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς».

Στη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας εργάστηκε α) σε Συμβουλευτικό –Θεραπευτικό Κέντρο Ημέρας αναλαμβάνοντας την ατομική και ομαδική ψυχολογική υποστήριξη ατόμων με ψυχιατρικές διαταραχές και μελών του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, την ατομική συμβουλευτική υποστήριξη ενηλίκων χωρίς ψυχιατρικές δυσκολίες καθώς και το συντονισμό θεραπευτικών και ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων β) σε Επιστημονικό Κέντρο Ειδικών Θεραπειών αναλαμβάνοντας την αξιολόγηση και την ψυχοεκπαίδευση παιδιών με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (αυτισμός), με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, με Νοητική Υστέρηση, Ψυχοκινητική Καθυστέρηση και με Μαθησιακές Δυσκολίες γ) στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης αναλαμβάνοντας το συντονισμό ομάδων γονέων στο πλαίσιο του Επιμορφωτικού Προγράμματος Σχολών Γονέων δ) στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.ΔΕ.Κ.Ε) αναλαμβάνοντας το συντονισμό ομάδων δημιουργικής απασχόλησης ενηλίκων και μελών των ΚΑΠΗ Κορυδαλλού καθώς και το συντονισμό ομάδας συμβουλευτικής υποστήριξης έγκλειστων γυναικών των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού ε) σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη στους ενήλικες εκπαιδευόμενους του σχολείου.

Εργάζεται σε Κέντρα Ειδικών Θεραπειών αναλαμβάνοντας τη συμβουλευτική γονέων και ενηλίκων καθώς και την ψυχοθεραπεία παιδιών. Σχεδιάζει και συντονίζει σεμινάρια για θέματα ψυχικής υγείας και βιωματικές ομάδες γονέων και ενηλίκων. Επιπλέον, εργάζεται ιδιωτικά παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχοθεραπευτική υποστήριξη σε ενήλικες και εφήβους.

Περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε  να βρείτε στο

giota-limperopoulou.blogspot.com

Ερωτήσεις

Από 
Θέμα 
Κείμενο 
    

Επικοινωνία

Βασιλίσσης Σοφίας 54

Ιλίσια / Αθήνα

Τ: +30 210 72 22 214
F: +30 210 72 22 282

email: info@animuscorpus.gr, AnimusCorpus@email.com