Αιμιλία Δούκα

Φιλόλογος / Ειδική παιδαγωγός Φ.Π.Ψ.- Κεραμίστρια ( Κοιν.Σεπ. ΥΦΗ)

Μεταπτυχιακό με ειδίκευση στις Εναλλακτικές ψυχοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις

Η Αιμιλία αποφοίτησε το 2009 από το Φ.Π.Ψ. (φιλοσοφία, παιδαγωγικά και ψυχολογία) της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και ξεκίνησε να εργάζεται στο Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών (κέντρο ημέρας για παιδιά με αναπηρίες) ως εκπαιδεύτρια κεραμικής, λόγω της τετράχρονης φοίτησης της σε εργαστήριο κεραμικής του Δήμου Αμαρουσίου και του ενδιαφέροντός της για την Ειδική Αγωγή.

Το 2010 ολοκλήρωσε επιμορφωτικό πρόγραμμα (500 ωρών) του Πανεπιστημίου Αιγαίου σχετικά με την Ειδική Αγωγή και στην συνέχεια στράφηκε προς εναλλακτικές ψυχοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις βασισμένες στην τέχνη, μέσα από τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου στο τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης (2011-2015).

Παράλληλα και μετά τις σπουδές της έχει εργαστεί ως συνοδός για παράλληλη στήριξη σε παιδιά δημοτικού - γυμνασίου και ως εμψυχώτρια / συντονίστρια σε διάφορες ευπαθής ομάδες παιδιών και ενηλίκων με βασικό εργαλείο την τέχνη της πηλοπλαστικής. Από το 2016 είναι συνιδρύτρια της Κοιν. Σεπ. “Υφή”, ένα εργαστήριο σχεδιασμού και κατασκευής κεραμικών αντικειμένων και οργάνωσης διαφόρων πολιτιστικών σεμιναρίων (site: yfi.gr/ fb: yfi ceramics).

Ερωτήσεις

Από 
Θέμα 
Κείμενο 
    

Επικοινωνία

Βασιλίσσης Σοφίας 54

Ιλίσια / Αθήνα

Τ: +30 210 72 22 214
F: +30 210 72 22 282

email: info@animuscorpus.gr, AnimusCorpus@email.com