Ψυχολογικές Προσεγγίσεις σε Χρόνια Οργανικά Νοσήματα

Περιγραφή:

Όταν κάποιος έχει χρόνιο οργανικό πρόβλημα (μεσογειακή αναιμία, κυστική ίνωση, αιμορραγικές διαθέσεις, A.I.D.S., νοητική καθυστέρηση), όταν κάποιος μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο από την παιδική του ηλικία, όταν η καθημερινότητα του επηρεάζεται από την νόσο του, τότε συνυπάρχει το άγχος και η αγωνία.

Όμως δεν αντιμετωπίζουν όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο τα στρεσσογόνα ερεθίσματα.

Για τον ειδικό ψυχικής υγείας είναι σημαντικό να γνωρίζει πόσο το άγχος παρεμποδίζει την ψυχική υγεία και τη λειτουργικότητα του εξεταζόμενου, που ακριβώς πρέπει να δράσει στην θεραπευτική δουλειά με τον ασθενή και με ποιο τρόπο, ούτως ώστε η παρέμβαση να είναι στοχευμένη και επιτυχής.

Η ψυχολογική εκτίμηση των χρόνιων νοσημάτων, με χρήση ψυχολογικών εργαλείων, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για μια στοχευμένη δουλειά και μείωση του χρόνου παρέμβασης σε μια ομάδα πληθυσμού, που συχνά αντιδρά λόγω θυμού και κούρασης στις μακρόχρονες παρεμβάσεις των ειδικών υγείας.

Το Σεμινάριο θα λάβει χώρα στο Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο – Πολυχώρο Animus Corpus, Βασιλίσσης Σοφίας 54, Ιλίσια (Σταθμός Μετρό: Μέγαρο Μουσικής), την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, στις 18:00-20:00.

Αξία συμμετοχής: 35 ευρώ/ημέρα

Με τη συμμετοχή 2 ατόμων και άνω, θα υπάρξει έκπτωση 10%

Αριθμός Συμμετεχόντων: 4-10

Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης

Δηλώσεις συμμετοχής ως και την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015 στο τηλέφωνο: 210 72 22 214 ή στα e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., animuscorpus@email.com

Συντονίστρια:

Μπουραντά Μαργαρίτα

Msc. Science

Κλινικός ψυχολόγος/Παιδοψυχολόγος

Ερωτήσεις

Από 
Θέμα 
Κείμενο 
    

Επικοινωνία

Βασιλίσσης Σοφίας 54

Ιλίσια / Αθήνα

Τ: +30 210 72 22 214
F: +30 210 72 22 282

email: info@animuscorpus.gr, AnimusCorpus@email.com