Το Τραγούδι μας Σχηματίζει τον Κόσμο

Δράση του Trade School Athens, υποστηριζόμενη από το Animus Corpus.

Η διάλεξη παρουσιάζει κείμενα – αρχαία και νεώτερα, ποιητικά και επιστημονικά – τα οποία πραγματεύονται την πληροφορία ότι ο υλικός κόσμος φτάνει στο σχηματισμό του και παίρνει τη μορφή του μέσω της μουσικής. Βασισμένη σε αυτή τη γνώση είναι η επίγνωση, που έχω αποκομίσει μέσα από την πολυετή ενασχόλησή μου με την ποίηση, ότι ο λόγος μας περιέχει τη δύναμη της υλοποίησής του. Αυτός θεωρώ είναι και λόγος για τον οποίο οι ποιητές – περισσότερο απ’ όλους τους ανθρώπους – έχουν ανεπτυγμένη τη βεβαιότητα ότι μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο. "...Κι όμως του πόθου τ’ όραμα ξυπνάει μια μέρα σάρκα, Κι εκεί όπου πριν δεν άστραφτε παρά γυμνή ερημιά, Τώρα γελάει μια πολιτεία ωραία καθώς τη θέλησες ..." (Οδυσσέας Ελύτης: ΗΛΙΟΣ ο ΠΡΩΤΟΣ).

Στο εργαστήριο, στη συνέχεια, επεξεργαζόμαστε τα αγαπημένα μας τραγούδια, κρίνοντας τα με το καινούργιο κριτήριο: δημιουργούν αυτό που επιθυμούμε πραγματικά; Ή αναπαράγουν τον φαύλο κύκλο του πόνου, του φόβου, του παράπονου που πάντα με πάθος τραγουδούμε; Ελέγχουμε τις εκφάνσεις της βούλησής μας καθώς και τις βαθύτερες προθέσεις μας και επανατοποθετούμε το λόγο μας, ώστε να εκφράζει δυναμικά αυτό που είναι η βαθύτερη και αυθεντική επιθυμία μας και όχι να τρέχει πίσω από λόγια άλλων.

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, στις 11:30 – 13:30.

Animus Corpus Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο – Πολυχώρος, Βασιλίσσης Σοφίας 54, Ιλίσια(Σταθμός Μετρό: Μέγαρο Μουσικής),1ος όροφος από τη δεξιά σκάλα.

Τηλέφωνο:210 72 22 214

Δηλώσεις Συμμετοχής:http://tradeschool.coop/athens/

Bring one of the following:

Αντιηλιακό

μαύρη σοκολάτα

μεταξωτό μαντήλι

παιδικάβιβλία

τσάι

About the teacher:

Γιούλη Αίγλη Κουγιά

Συγγραφέας και μεταφράστρια αγγλόφωνης λογοτεχνίας, απόφοιτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου – ΕΚΕΜΕΛ, εθελόντρια στο Χαμόγελο του Παιδιού, κατοικεί στην Αθήνα και εργάζεται στο Διεθνές Ταχυδρομείο. Έχει εκδώσει έντυπες τρεις ποιητικές συλλογές: ‘Σημείο Στίξης: Ερωτηματικό’ (ιδιωτική έκδοση, 1993), ‘Με Γεμάτη Φαρέτρα’ (εκδόσεις: Χώρος Ποίησης Σικυώνιος, 1994), ‘Ημερολόγιο σε Φόντο Παραμυθιού’ (εκδόσεις: Ίδμων, 1995). Από το 2007 παρουσιάζει δοκιμές συγγραφής και μετάφρασης, με το ψευδώνυμο Αίγλη, στην ηλεκτρονική τοποθεσία: Aeglie’s Adventures in the Wonder Word World. Πρώτη ηλεκτρονική έκδοση, η ποιητική τριλογία Αργυροσέληνες, όπου το έργο δημοσιεύεται ολοκληρωμένο. Οι ‘Αργυροσέληνες’, που κυκλοφορούν χειρόγραφες ανάμεσα σε φίλους από το 1999, έχουν παρουσιαστεί από την Αίγλη και φιλοξενούνται στους συλλέκτες χειρογράφων. Νεότερες ηλεκτρονικές δημοσιεύσεις (σε εξέλιξη): η ποιητική συλλογή: "Άκου, οι λέξεις ησυχάζουν", το παραμύθι "το τραγούδι που άλλαξε τον κόσμο" και το παιδικό "το γκρι μολύβι ήταν ασημένιο φύλλο".

Επικοινωνία

Βασιλίσσης Σοφίας 54

Ιλίσια / Αθήνα

Τ: +30 210 72 22 214
F: +30 210 72 22 282

email: [email protected], [email protected]