Άνοια – Νοητικά και Συμπεριφοριστικά Χαρακτηριστικά - Προτάσεις Αντιμετώπισης

Η φροντίδα ενός ατόμου με άνοια μπορεί να αποτελεί πρόκληση από πολλές απόψεις. Απλές δραστηριότητες γίνονται καθημερινά πιο πολύπλοκες στην υλοποίησή τους. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά προβλήματα είναι η έκπτωση της λειτουργικότητας, λόγω των νοητικών, συναισθηματικών, και τελικά και κινητικών προβλημάτων που προκύπτουν από τη νόσο.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η αδρή περιγραφή της εικόνας της ασθένειας, σε ότι αφορά τις δυσκολίες που προαναφέρθηκαν, και η παροχή εναλλακτικών δραστηριοτήτων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του ασθενούς.

Θα ασχοληθούμε με τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • Μνήμη και νοητικές λειτουργίες
  • Ορισμοί:     Τι είναι άνοια

                        Τι είναι ήπια νοητική διαταραχή

  • Νοητικά και Συμπεριφοριστικά Χαρακτηριστικά
  • Χαρακτηριστικές Δυσκολίες
  • Τρόποι βοήθειας
  • Νοητικές ασκήσεις – Ενδεδειγμένες δραστηριότητες

Το Σεμινάριο θα λάβει χώρα στο Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο – Πολυχώρο Animus Corpus, Βασιλίσσης Σοφίας 54, Ιλίσια (Σταθμός Μετρό: Μέγαρο Μουσικής), την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:00 – 14:00.

Αξία συμμετοχής: 40 ευρώ

Με τη συμμετοχή 2 ατόμων και άνω, θα υπάρξει έκπτωση 10%.

Αριθμός συμμετεχόντων: 5 – 10

Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης

Δηλώσεις συμμετοχής ως και την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στο τηλέφωνο: 210 72 22 214 ή στα e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συντονίστρια:

Μαρίνα Κατσαρή

Κλινικός Νευροψυχολόγος

Ερωτήσεις

Από 
Θέμα 
Κείμενο 
    

Επικοινωνία

Βασιλίσσης Σοφίας 54

Ιλίσια / Αθήνα

Τ: +30 210 72 22 214
F: +30 210 72 22 282

email: info@animuscorpus.gr, AnimusCorpus@email.com