Βασίλης Καραβασίλης - Vasilis Karavasilis

English CV

Ο Βασίλης Καραβασίλης σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στη Νευροψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ της Αγγλίας και στην Ψυχολογία της Υγείας, στο Πανεπιστήμιο του Λάιντεν της Ολλανδίας.

Ως ψυχολόγος έχει εργαστεί σε επιμέρους δομές ψυχικής υγείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στην κλινική του πρακτική εφαρμόζει τη Γνωσιακή- Συμπεριφοριστική Θεραπεία και τη Θεραπεία Σχημάτων* για την αντιμετώπιση επιμέρους ψυχικών δυσκολιών όπως:

-     Αγχώδεις Διαταραχές

-     Διαταραχές της Διάθεσης

-     Φοβίες

-     Ψυχικό Τραύμα

-     Πένθος

-     Συναισθηματικές και Διαπροσωπικές Δυσκολίες

-     Διαταραχές Προσωπικότητας

Είναι μέλος της Παγκόσμιας Κοινότητας Θεραπείας Σχημάτων (International Society of Schema Therapy) ως ανωτέρου επιπέδου (Advanced Level Certification) θεραπευτής σχημάτων.

*Η Θεραπεία Σχημάτων αποτελεί μια μέσης ή μακράς διάρκειας ψυχοθεραπευτική παρέμβαση η οποία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική με θεραπευόμενους οι οποίοι αντιμετωπίζουν χρόνιες ψυχικές δυσκολίες. Ο όρος σχήμα αναφέρεται σ’ ένα δυσλειτουργικό μοτίβο που δημιουργείται στην παιδική ηλικία και διαιωνίζεται καθόλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου. Η προσέγγιση ενσωματώνει στοιχεία της γνωσιακής – συμπεριφοριστικής θεραπείας, της θεωρίας του δεσμού, της θεραπείας Gestalt, της ψυχανάλυσης και των αντικειμενότροπων σχέσεων σ’ ένα ενιαίο θεραπευτικό μοντέλο.

 

 

Επικοινωνία

Βασιλίσσης Σοφίας 54

Ιλίσια / Αθήνα

Τ: +30 210 72 22 214
F: +30 210 72 22 282

email: [email protected], [email protected]