Διαδικασία Αναζήτησης Επαγγελματικής Ταυτότητας «Epicuros»

Ο Epicuros είναι μια πρωτοποριακή και αποτελεσματική μεθοδολογία που ιχνηλατεί τα μονοπάτια στα οποία θα βαδίσουν τα παιδιά μας μέσα από το πρίσμα της ευδαιμονίας η οποία προέρχεται από την εργασία. Αναγνωρίζουμε χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των παιδιών και τα καθοδηγούμε, μαζί με τους γονείς, να ερευνήσουν, να προβληματιστούν, να μάθουν και ν’ αποφασίσουν για το μέλλον τους. Θέτουμε τον κρίσιμο παράγοντα της ευτυχίας και της υποκειμενικότητας της έννοιας αυτής έτσι ώστε το κάθε παιδί ν’ αναγνωρίσει τη σημειολογία της ευτυχίας εξατομικευμένα και με σαφήνεια.

 

Ο έφηβος ή ο νέος αρχίζει το μεγάλο του ταξίδι, με επίκεντρο την ευτυχία θέτοντας ως βασικό παράγοντας αυτής την εργασία! Έτσι η μεθοδολογία του «Epicuros» είναι μια δράση που αποδίδει όχι μόνο σαν εργαλείο επαγγελματικού προσανατολισμού αλλά και ως στοιχείο αυτογνωσίας, ανάπτυξης της κριτικής ικανότητας και υποστήριξης των αποφάσεων της ζωής μας!

 

Περιμένουμε λοιπόν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 στις 11.30, τους φίλους μας, γονείς και παιδιά, για να ορίσουμε τις έννοιες της εργασίας και της ευτυχίας, να αναζητήσουμε τους δρόμους για μια ζωή στην οποία η εργασία θα αποτελεί στοιχείο ευδαιμονίας και ν' ακούσουμε τις απόψεις των παιδιών και των γονιών. Θα κάνουμε μια εξερεύνηση στο μέλλον, κοιτώντας το παρελθόν και θα μελετήσουμε τις βέλτιστες διαδρομές στις σπουδές, στις ευκαιρίες της ζωής και στα έπαθλα που μπορούμε να λάβουμε απ' αυτή. Η επαγγελματική διαδρομή των νέων ανθρώπων δεν είναι εξετάσεις και σπουδές, είναι ελπίδα και άποψη. Ελάτε να μοιραστούμε και τα δύο. Κόστος ανά παιδί συνοδευόμενο από τους δύο γονείς, 90 Ευρώ. Συμμετέχουν έφηβοι και νέοι από 12 - 18 ετών.

Σκοπός

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι η αναζήτηση επαγγελματικών και προσωπικών διαδρομών των παιδιών μέσα από το πρίσμα της ευδαιμονίας και της αυτογνωσίας.

Απευθύνεται

Σε εφήβους και νέους από 12 έως 18 ετών και φυσικά στους γονείς τους, των οποίων η συμμετοχή είναι κρίσιμη.

 

Ημερομηνία Διεξαγωγής Σεμιναρίου:

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, 11:30 – 14:00.

 

Κόστος Συμμετοχής: 90€

 

Αριθμός Συμμετεχόντων:

Ο αριθμός ατόμων είναι περιορισμένος στα 15 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 

Χώρος Διεξαγωγής:

Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο - Πολυχώρος Animus Corpus, Βασιλίσσης Σοφίας 54, Ιλίσια, 1ος όροφος από τη δεξιά σκάλα (Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής)

Δηλώσεις συμμετοχής ως και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 στο τηλέφωνο: 210 72 22 214 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: https://www.facebook.com/AnimusCorpusAthens

 

Εισηγητές:

Θωμάς Γκαλίνας

Σύμβουλος Επαγγελματικής Αναζήτησης

Γεώργιος Κορδούλης

Σύμβουλος Επικοινωνίας

Σαββίνα Αναστασίου

Ψυχολόγος

Κωνσταντίνος Τσιάκαλος

Ειδικός Προσομοίωσης και Εκπαιδευτικών Συστημάτων

Επικοινωνία

Βασιλίσσης Σοφίας 54

Ιλίσια / Αθήνα

Τ: +30 210 72 22 214
F: +30 210 72 22 282

email: [email protected], [email protected]