Ενίσχυση Δεξιοτήτων Επικοινωνίας και Διαχείριση Άγχους, Οκτωβρίου 2020

Γνωρίζετε ότι η πηγή κάθε σύγκρουσης στην προσωπική ή και στην εργασιακή ζωή κρύβει στις ρίζες της τη έννοια της Επικοινωνίας;

Η κακή επικοινωνία είναι η αιτία που προκαλεί κάθε ασυνεννοησία στις ανθρώπινες σχέσεις.

Η Επικοινωνία είναι ένα στοιχείο-κλειδί για επιτυχία τόσο στις διαπροσωπικές όσο και στις σχέσεις στο χώρο εργασίας καθώς συμβάλει καταλυτικά στην αναγνώριση, στην επίλυση αλλά και στην ανατροφοδότηση όλων των θεμάτων.

Σε όλα τα παραπάνω όμως απαιτείται εκπαίδευση κατανόηση και εξάσκηση.

Η επικοινωνία ενισχύεται μέσω της ενσυνείδητης αλληλεπίδρασης με τους άλλους.

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με προβληματικές και αγχογόνες καταστάσεις αισθανόμαστε ότι δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε. Κι άλλες φορές έχουμε την τάση να αναλύουμε το παρελθόν ή να ανησυχούμε για το μέλλον. Η επανειλημμένη έκθεση στο στρες οδηγεί σε σωματική και ψυχολογική εξουθένωση, μείωση κινήτρου, έλλειψη ζωτικότητας και ζέσης για την ίδια τη ζωή. Η ενσυνείδητη στάση στις καθημερινές εμπειρίες και η αποδοχή των συναισθημάτων μειώνουν το προκαταβολικό άγχος και τον αρνητικό μηρυκασμό. Το να εστιάζουμε στο παρόν έρχεται σε αντίθεση με το να νιώθουμε πως ζούμε συνεχώς στην κόψη του ξυραφιού.

Σε αυτό το σεμινάριο θα εκπαιδευτούμε στην ενσυνείδητη συμπεριφορά για να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να απελευθερωθεί από φόβους και παράλογες σκέψεις. Η εστίαση στο παρόν θα μας δώσει τα εφόδια ώστε να εκτιμούμε την καθημερινότητά μας και να βιώνουμε με πληρότητα τις εμπειρίες μας.

Θεματολογία

Γίνεται αναφορά σε βασικά θέματα:

  • Επικοινωνίας
  • Πειθούς
  • Επιρροής- Ενσυναίσθησης
  • Ενεργούς Ακρόασης
  • Τεχνικές Ενσυνειδητότητας
  • Ενσυνείδητες Διαπροσωπικές Σχέσεις
  • Ενδυνάμωση της Θετικής Εμπειρίας

Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

Σκοπός

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση της έννοιας της αποτελεσματικής επικοινωνίας, με στόχο την βελτιστοποίηση των διαπροσωπικών / εργασιακών σχέσεων και συνθηκών. Η εκπαίδευση στην ενσυνειδητότητα προάγει την ψυχική ευημερία και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής.

Απευθύνεται

Σε όσους ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν σε προσωπικό, διαπροσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο και να ενισχύσουν την ανθεκτικότητά τους.

Ημερομηνία Διεξαγωγής Σεμιναρίου:

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020, 10:00 – 14:00

Κόστος Συμμετοχής: 50€

Με early booking (μέχρι και 2 Οκτωβρίου), ισχύει έκπτωση 10%.

Παρέχεται έκπτωση 20% για Φοιτητές και Ανέργους.

Σε συμμετοχή 2 ατόμων και άνω θα υπάρξει έκπτωση 10%.

Η κάθε έκπτωση είναι μοναδική και όχι συνδυαστική.

Αριθμός Συμμετεχόντων:

Ο αριθμός ατόμων είναι περιορισμένος στα 12 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Χώρος Διεξαγωγής:

Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο - Πολυχώρος Animus Corpus, Βασιλίσσης Σοφίας 54, Ιλίσια, 1ος όροφος από τη δεξιά σκάλα (Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής)

Δηλώσεις συμμετοχής ως και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 στο τηλέφωνο: 210 72 22 214 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: https://www.facebook.com/AnimusCorpusAthens

Εισηγητές:

Γεώργιος Κορδούλης

Σύμβουλος Επικοινωνίας

 

Δήμητρα Τσώλα

Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Επικοινωνία

Θέτιδος 8

Ιλίσια (Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής)

Τ: +30 210 72 22 214
F: +30 210 72 22 282

email: [email protected]