Θα γίνω Μπαμπάς! Επαναπροσδιορίζοντας το Ρόλο του Πατέρα στη Σύγχρονη Οικογένεια

Η συμβολή του συντρόφου κατά τη περίοδο της εγκυμοσύνης, την ώρα του τοκετού και αργότερα στη λοχεία, αλλά και συνολικά στην ανατροφή των παιδιών δείχνει πως τις τελευταίες δεκαετίες έχει πάρει μια βαρύτητα πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα.

Οι σημερινοί μέλλοντες και νυν μπαμπάδες συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις και στην προετοιμασία των εγκύων συντρόφων τους, είναι παρόντες, τις περισσότερες φορές με καθοριστική συμμετοχή τη στιγμή της γέννας και αναλαμβάνουν πληθώρα υποχρεώσεων για τη φροντίδα και τη δημιουργική απασχόληση του μωρού τους, και των μεγαλύτερων παιδιών τους.

Καθώς η κοινωνία μας προωθεί και συντηρεί το μοντέλο της πυρηνικής οικογένειας (σε αντίθεση με τη διευρυμένη που ίσχυε κάποτε), η σύντροφος του άντρα έχει αυξημένες απαιτήσεις από εκείνον στην φροντίδα και την υποστήριξη της, τη στιγμή που εκείνος δείχνει να είναι ο μόνος άνθρωπος στον οποίο μπορεί να απευθυνθεί και για τα δυο.

Πόσο έτοιμοι είναι όμως οι άντρες να αναλάβουν τόσο σύνθετους ρόλους, και τί μέρος αυτών πραγματικά τους αναλογεί;

Υπάρχουν πρότυπα και παραδόσεις για να ακολουθήσουν με ασφάλεια; Υπάρχουν άραγε δομές δικής τους υποστήριξης, πληροφόρησης και εκπαίδευσης τους για το ρόλο αυτό;

Απευθύνεται:

Η συνάντηση αφορά όλους τους μέλλοντες και νυν μπαμπάδες, και έχει σκοπό την αναγνώριση των αναγκών του σημερινού άντρα - συντρόφου και τη διερεύνηση των τρόπων κάλυψης τους. Παράλληλα, απευθύνεται και σε όλους τους επαγγελματίες ψυχικής και περιγεννητικής υγείας με σκοπό την ενημέρωση τους για την τόσο εύθραυστη ψυχοσυναισθηματική κατάσταση που βρίσκεται (εκτός της γυναίκας) και ο άντρας, καθώς μεταβαίνει στο πιο σπουδαίο και προκλητικό στάδιο της ζωής του. Αυτό του πατέρα.

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης

Ημερομηνία Διεξαγωγής Σεμιναρίου:

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, 18:00 – 20:30

Κόστος Συμμετοχής: 20€

Παρέχεται έκπτωση 10% για Φοιτητές και Ανέργους

Σε συμμετοχή 2 ατόμων ισχύει έκπτωση 25% στον κάθε συμμετέχοντα


Αριθμός Συμμετεχόντων:

Ο αριθμός ατόμων είναι αυστηρά περιορισμένος στα 12 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Χώρος Διεξαγωγής:

Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο - Πολυχώρος Animus Corpus, Βασιλίσσης Σοφίας 54, Ιλίσια, 1ος όροφος από τη δεξιά σκάλα (Στάση Μέτρο: Μέγαρο Μουσικής).

Δηλώσεις συμμετοχής ως και την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018 στο τηλέφωνο: 210 72 22 214 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: https://www.facebook.com/AnimusCorpusAthens

Συντονίστρια:

Ζαμπούνη Ελίνα

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Εκπαιδεύτρια Περιγεννητικής Αγωγής

και Βοηθός Μητρότητας (Doula)

Επικοινωνία

Βασιλίσσης Σοφίας 54

Ιλίσια / Αθήνα

Τ: +30 210 72 22 214
F: +30 210 72 22 282

email: [email protected], [email protected]