Η Κατάθλιψη στο Σήμερα: Πόσο μας Αφορά και Ποια τα Μέτρα Πρόληψης

Στόχος σεμιναρίου:

Να αποκτήσουμε ένα βαθμό επίγνωσης των καταστάσεων που συμβάλλουν στο να εκδηλωθεί μια συναισθηματική διαταραχή όπως είναι η κατάθλιψη. Κανείς μας δεν γνωρίζει αν θα την εμφανίσει στην ζωή του. Το να έχει όμως ευαισθητοποιηθεί στα πρόδρομα συμπτώματα και να λάβει μέτρα προφύλαξης είναι κάτι το αναγκαίο. Συχνά την μπερδεύουμε με την θλίψη, η ακόμη χειρότερα υποτιμούμε την ύπαρξή της και μπορεί να φθάσουμε στο σημείο να πιστεύουμε ότι ακόμη και μια αυτοκτονία μπορεί να είναι η λύση.

Τρόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου:

Εκτός από ένα πλήρη ενημερωτικό χαρακτήρα του σεμιναρίου, θα υπάρξει αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων μέσα από βιωματικές ασκήσεις. Έτσι θα δοθεί η ευκαιρία να αναδυθούν προβληματισμοί και συναισθήματα που από μόνη της μια γνωστική προσέγγιση δεν μπορεί να παράσχει.

Θα είναι μια διαδρομή όπου όλοι μας θα είμαστε συνοδοιπόροι, με στόχο να βγούμε πιο κερδισμένοι, μέσα από έναν μεγαλύτερο βαθμό συνειδητότητας για ένα ευ ζην.

Απευθύνεται:

Σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να εξελιχθούν σε επίπεδο συναισθηματικό – γνωστικό μέσα από την αλληλεπίδραση με συνανθρώπους τους.

Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

Αριθμός συμμετεχόντων:

Λόγω του τρόπου διεξαγωγής του σεμιναρίου, ο αριθμός συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος στα 12 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ημερομηνία

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, 10:00 – 16:00

Κόστος Συμμετοχής: 50€

Χώρος Διεξαγωγής:

Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο - Πολυχώρος Animus Corpus, Βασιλίσσης Σοφίας 54, Ιλίσια, 1ος όροφος από τη δεξιά σκάλα (Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής).

Δηλώσεις συμμετοχής ως και Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στο τηλέφωνο: 210 72 22 214 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: https://www.facebook.com/AnimusCorpusAthens

Εισηγητής:

Σπύρος Μεταξάς

Ψυχίατρος - ψυχοθεραπευτής

Επικοινωνία

Θέτιδος 8

Ιλίσια (Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής)

Τ: +30 210 72 22 214
F: +30 210 72 22 282

email: [email protected]